27.06.2023

Повідомлення про початок прийому заявок громадського бюджету

Від адміністрація

‼️03 липня у Гребінківській громаді стартував прийом заявок з проєктами від жителів громади згідно Громадського бюджету‼️

ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ – ваш шанс зробити свій внесок у розвиток Гребінківської селищної територіальної громади. Саме в безпосередній активній участі свідомих громадян у житті власної громади і полягає ідея громадського бюджетування. Залучення мешканців до процесу ухвалення рішень з розподілу бюджетних коштів на реалізацію їх власних проектів – один з найчіткіших прикладів використання норм прямої демократії.

Проєкти можуть бути малі (50-200 тис. грн) та великі (200 – 840 тис. грн).
Ви даєте ідею та її технічне обґрунтування, а реалізовує її місцева влада за бюджетні кошти. Головне, щоб вашу ініціативу підтримала громадськість шляхом голосування.

Для проведення заходів щодо реалізації громадського бюджету у Гребінківській селищній територіальній громаді створена Робоча група з депутатів селищної ради, представників структурних підрозділів Гребінківської селищної ради, представників громадськості Гребінківської селищної територіальної громади, що займають активну громадську позицію.

🗓Вже з  03 липня 2023 року стартував прийом проєктів від жителів громади і триватиме до 01 серпня 2023 року включно, тому слід задуматися, які проєкти найцікавіші, мають найвищі шанси на перемогу та подальшу реалізацію в 2024 році.

Подані для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету Гребінківської громади проєкти повинні відповідати пріоритетам розвитку громади та бути спрямованими на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду території громади, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку. В кожному старостинському окрузі буде реалізовано малий або великий проєкт.

📃Завантажити та заповнити заявку для реалізації проєкту можна за посиланням:
https://docs.google.com/document/d/1Ea2fnu_rViY7aP5f9w2NICIPs0BWvuYt/edit?usp=drive_link&ouid=110998265730705169270&rtpof=true&sd=true

☝️Необхідно також в підтримку вашого проєкту зібрати підписи 25 мешканців Гребінківської громади (форма є за посиланням вище).

🏢Заявки приймаються в ЦНАПі смт Гребінки (вул. Київська, 91/2) з 03 липня 2023 року по 01 серпня 2023 року включно.

Проєкти, які відповідають всім вимогам, будуть опубліковані на офіційному сайті Гребінківської селищної ради і всі мешканці громади зможуть взяти участь у голосуванні на підтримку будь-якого проєкту. Ті проєкти, яку наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовані в наступному 2024 році.

👤Координатор проєкту “Громадський бюджет  (бюджет участі) Гребінківської селищної територіальної громади” надасть відповіді на всі ваші запитання➡️
📞066-392-73-64 Олена